• hírek, aktualitások, információk

  Hírek aktualitások, információk

 • Az OPTEN Kft. „A” minősítésében részesült a cég

  Az OPTEN Kft. „A” minősítésben részesítette a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.-t

 • Pegazus díj

  A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. kiemelkedő teljesítményének jutalma.

 • HAJDU Hőszivattyús szervizpartnerek listája

  A lista bővülése folyamatban.

 • HAJDU sikerek a Hungarotherm 2017. kiállításon

  Kettős elismerést szerzett a budapesti Construma kiállításon a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.

 • A HAJDU termékei is az Otthon Melege Programban!

  Több, mint 100 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik 2017-ben az Otthon Melege program
 • Már kapható a HAJDU Zrt. legújabb terméke

  Érdemes megvásárolni az Aquastic Flat termékcsalád elektromos forróvíztárolóit.

 • „A” minősítés szerint a HAJDU Zrt. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője

  Az Opten Kft. „A”, azaz kiváló minősítésben részesítette a HAJDU Zrt.-t.

 • hírek, aktualitások, információk

  Gyorskereső szabadszavas keresés

 • Kérem ajdon meg egy keresőszót.
 • hírek, aktualitások, információk

  Sporthírek szponzorálás, támogatás

 • hírek, aktualitások, információk

  Hírlevél

 • Kérem kattintson a feliratkozás gombra és adja meg a kért adatokat.

  Feliratkozás
 • hírek, aktualitások, információk

  Tervezői szoftver

 • Letöltés

Hasznos információk

GYIK Kisokos

Minőségirányítás

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. minőségpolitikája

 
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság a HAJDU termékekhez hűséges európai vevők körének bővítésére törekszik.
 
Ennek érdekében az MSZ EN ISO 9001:2009 szerinti tanúsított minőségirányítási rendszert működtetünk, amelyben a következő fő alapelveket alkalmazzuk:

 • Tevékenységünk középpontjában a vevők igényeinek folyamatos feltárása, rugalmas és minél teljesebb kielégítése, valamint megelégedettségük állandó fokozása áll.
 • A megvalósításhoz a minőségre érzékeny, a korszerű szakmai és menedzsment ismereteket alkalmazni képes, csapatmunkára alkalmas, világnyelveket ismerő, kezdeményező, a dolgozók munkáját eredményesen integráló és irányító vezetőket, valamint szakembereket alkalmazunk, illetve ismereteiket folyamatosan ilyen irányban fejlesztjük tovább.
 • A fejlesztések tervezésénél, bevezetésénél támaszkodunk a dolgozók véleményére, tapasztalatára és kezdeményezéseire is.
 • Szervezetünket, működésünket és a továbbfejlesztéseinket mindig a társaság meghatározó folyamataihoz illesztjük.
 • Az érdekelt felek megelégedettségének növeléséhez, valamint az elvárt üzleti eredmény eléréséhez rendszerszemlélettel, szabványos, tanúsított irányítási rendszerek alkalmazásával kívánunk eljutni.
 • A vevők és más partnereink igényei, visszajelzései, valamint a jogszabályok változásai, illetve saját felülvizsgálataink és vállalkozásfejlesztési tevékenységünk alapján tervezzük, a rendelkezésére álló erőforrásokat figyelembe véve folyamatosan végrehajtjuk a rendszerekre, folyamatokra és termékekre irányuló fejlesztéseket.
 • Minőségirányítási rendszerünket a nemzetközi szabvány előírásai alapján működtetjük, illetve tanúsíttatjuk.
 • A döntéseknél a rendszerek működéséből származó információkra támaszkodunk. Tevékenységeinkben érvényesítjük a minőség javítása iránti elkötelezettségünket, a környezet és az erőforrások ésszerű kezelését, az anyag- és energiatakarékosságot.
 • Beszállítóinkkal a kölcsönösen előnyös, hosszú távú, megbízható üzleti kapcsolatok kiépítésére törekszünk. Teljesítésüket rendszeresen értékeljük, illetve minősítésünkkel, visszajelzéseinkkel segítjük továbbfejlődésüket.


A minőségpolitikát ismertetjük munkatársainkkal, rendszeresen felülvizsgáljuk, és szükség szerint aktualizáljuk.

Minőségirányítás (ISO 9001)

 
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a háztartási készülékgyártás, forgalmazás és fejlesztés terén. A magyarországi háztartások zöme használ valamilyen HAJDU márkanevű terméket. Ennek eléréséhez folyamatosan figyelemmel kellett kísérni és követni a változó vevői igényeket, a műszaki-tudományos lehetőségek fejlődését, valamint a minőségügyi és környezetvédelmi szemlélet erőteljes átalakulását. A HAJDU termékeknek kezdetektől fogva jellegzetes tulajdonsága volt a Közép-Európában elismert jó minőség és megbízhatóság. Ez tette lehetővé a piacok fokozatos bővítését a fejlett Nyugat-Európa különböző piaci szegmensei felé, ami napjainkban is folytatódik, illetve eltolódás figyelhető meg az igényesebb vevői kör felé, valamint bővítés a közép- és kelet-európai országok felé.
 
A szabványsorozat megjelenése után cégünk az elsők között vezette be az ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszert, amelyre 1993 januárjában TÜV CERT tanúsítást szerzett. Stratégiai termékünk, a forróvíztárolók tartályhegesztő sora külön gyártósorként is tanúsítva lett a TÜV által.
 
A rendszertanúsító szervezetek (SGS) és a különböző akkreditált hazai és külföldi vizsgálóintézetek (MEEI, MBVTI, VDE, LCIE, BEAB, stb.) is rendszeres, általában évenkénti helyszíni gyártásellenőrzési felülvizsgálatokat tartanak, illetve méréseket végeznek cégünk telephelyén, amelyeken sorozatban bizonyítanunk kell a legújabb követelmények szerinti működésünket, illetve folyamatos, állandó fejlesztésre késztet bennünket.
 
A minőségbiztosítási rendszer folyamatos továbbfejlesztése és a TQM szemlélet terjedése és módszereinek fokozatos működésbe vétele jelentette az alapot ahhoz, hogy a Magyarországon 1994-ben első alkalommal meghirdetett EU/EFTA-PHARE Magyar Minőség Díjra elődcégünk is pályázott és nyert nagyvállalati kategóriában. Eredményesen szerepeltünk a további Nemzeti Minőség Díj pályázatokon is. Termékeink több formatervezési-, vásár- és egyéb minőségdíjakat nyertek.

Társadalmi szerepvállalás a minőségügyben

 
Társaságunk alapító tag (ISO 9000 Fórum), illetve aktív tag több minőségügyi szakmai szervezetben (Nemzeti Minőség Klub, EOQ MNB, MMT), illetve a Magyar Szabványügyi Testület munkájában is részt vesz. A régióban minőségügyi referenciahelynek számítunk.
 
A minőségügyek társasági irányításában megfelelően képzett, nagy gyakorlattal rendelkező menedzsment és auditor szakemberek vettek, illetve vesznek részt. Közöttük nemzetközi és hazai szakmai rendezvények előadói, minőségbiztosítási és értékelemzési tankönyvek, szakkönyvek, illetve ezekben szemelvények, esetpéldák, szakcikkek szerzői találhatók, köztük Shiba-díjasok is.

Minőségfejlesztés

 
Társaságunk különféle minőségtechnikákat és egyéb irányítási módszereket alkalmaz, hogy meghatározza fejlesztendő területeit, tevékenységeit. A rendelkezésre álló szellemi és technikai erőforrásaink, a több, mint 50 éves tervezési-, gyártási-, ellenőrzési- és értékesítési tapasztalataink révén, kapacitásaink jobb kihasználása érdekében ehhez igénybe veszi különböző elismert európai tanácsadó cégek, személyek helyszíni felmérését, átvilágítását, javaslatait. A szabályozottabb, átláthatóbb folyamatokat, a vevői reklamációk, a veszteségek csökkenését, az igényesebb exportpiacok bővülését eredményező minőségirányítási rendszer folyamatos továbbfejlesztésével, a környezetirányítási rendszerrel való közös elemek összevonásával, a minőség-díj modellek követelmény rendszerét szem előtt tartva alakítottuk ki a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. Integrált Teljes körű Minőségbiztosítási és Környezetirányítási Menedzsment (ITQEM) rendszerét.