• hírek, aktualitások, információk

  Hírek aktualitások, információk

 • Az OPTEN Kft. „A” minősítésében részesült a cég

  Az OPTEN Kft. „A” minősítésben részesítette a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.-t

 • Pegazus díj

  A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. kiemelkedő teljesítményének jutalma.

 • HAJDU Hőszivattyús szervizpartnerek listája

  A lista bővülése folyamatban.

 • HAJDU sikerek a Hungarotherm 2017. kiállításon

  Kettős elismerést szerzett a budapesti Construma kiállításon a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt.

 • A HAJDU termékei is az Otthon Melege Programban!

  Több, mint 100 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik 2017-ben az Otthon Melege program
 • Már kapható a HAJDU Zrt. legújabb terméke

  Érdemes megvásárolni az Aquastic Flat termékcsalád elektromos forróvíztárolóit.

 • „A” minősítés szerint a HAJDU Zrt. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője

  Az Opten Kft. „A”, azaz kiváló minősítésben részesítette a HAJDU Zrt.-t.

 • hírek, aktualitások, információk

  Gyorskereső szabadszavas keresés

 • Kérem ajdon meg egy keresőszót.
 • hírek, aktualitások, információk

  Sporthírek szponzorálás, támogatás

 • hírek, aktualitások, információk

  Hírlevél

 • Kérem kattintson a feliratkozás gombra és adja meg a kért adatokat.

  Feliratkozás
 • hírek, aktualitások, információk

  Tervezői szoftver

 • Letöltés

Hasznos információk

GYIK Kisokos

 

Energiatakarékos és környezetbarát

megújuló energiaforrás


Ma már Magyarországon is egyre növekvő figyelmet fordítanak a megújuló energia alkalmazási lehetőségeknek. A XX. század mint a fosszilis energiahordozók (szén, kőolaj, földgáz, stb.) és az atomenergia koraként vonult be a történelembe, de a XXI. század egyrészt az energiatakarékosság, energiahatékonyság, másrészt a környezetbarát, megújuló energiaforrások (nap, szél, geotermikus, biomassza, stb.) fokozott felhasználásáról szól. Elengedhetetlenül szükséges széleskörű alkalmazásuk, ha az emberiség hatalmas, egyre növekvő energiaigényét környezeti terhelés csökkentésével kívánja kielégíteni. Hiszen a fosszilis energiahordozók nagyban hozzájárulnak a légkör szennyezéséhez, az atomerőművek veszélyes hulladékának tárolása is komoly gondokat jelent. Most már nem az a kérdés, hogy használjuk-kihasználjuk-e a megújuló energiaforrásokat, hanem, hogy milyen mértékben. A korszerű fűtést és melegvíz előállítást is az energiatakarékosság és az alternatív energiák alkalmazási lehetősége kell jellemezze. Ez az egyre összetettebb, bonyolultabb rendszerek megjelenését vonja maga után.

„Az olcsó energiahordozókra épülő gazdaság időszakának végével, és az éghajlatváltozást előidéző hatótényezők csökkentésére irányuló erőfeszítések következtében a 21. században az emberiség visszatér a földi lét alapjaihoz. A környezeti elemek és természeti erőforrások: a talaj, a víz, a levegő minősége, az energia, valamint az ezekhez való hozzáférés lesz a legfontosabb kérdés. Ebből adódóan, egy olyan geopolitikai és természeti adottságokkal rendelkező ország, mint hazánk sikere jelentős mértékben függ attól, hogy a hagyományos energiahordozókra épített gazdasági modellt hogyan tudja egy alternatív gazdasági modellel felváltani. Döntő kérdés az is, hogy a felváltani kívánt modellből származtatható externális hatásokat (importfüggőség, ellátásbiztonság, energiaszegénység) hogyan tudja csökkenteni, pozitív előjelűvé alakítani, miközben egyensúlyra törekszik a környezeti elemek és rendszerek által nyújtott szolgáltatások igénybevétele és a fejlődési igények kielégítése között. „ (ME NCST, 2010)

A HAJDU 1996-tól gyárt szolár tárolókat, 2002 óta forgalmaz komplett termikus szolár (napkollektoros) rendszereket használati melegvíz előállításra és fűtésrásegítésre. 2008-ban megjelentek a palettán a kondenzációs gázkazánok, 2009-ben a fatüzelésű (vegyestüzelésű) kazánok, 2010-ben a fűtési puffertárolók. 2010 végén a fatüzelésű kazánok kiegészültek pelletégővel is. Így a század második évtizedére már tisztán HAJDU termékekkel megvalósítható pl. egy olyan rendszer, ahol a fűtést és a melegvizet egy kombi puffertároló szolgáltatja, amelyet egy pelletégős fatüzelésű kazán vagy akár kondenzációs gázkazán fűt és napkollektorok biztosítják a tartály előmelegítését.

 

AJÁNLOTT BEKÖTÉSI RAJZOK